Ağzını Paça Etmek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Ağzını Paça Etmek" deyimi, Türkçede bir kişinin aşırı veya gereksiz yere çok konuşması, özellikle gizli tutulması gereken bir konuda ağızından kaçırması anlamına gelir. Bu ifade, genellikle bir sırrı ya da önemli bir bilgiyi istemeden de olsa başkalarına açıklayan, kontrolsüz şekilde konuşan veya fazla konuşarak yanlış bir şey söyleyen kişiler için kullanılır. Deyim, kişinin konuşmalarının sonuçlarını düşünmeden, aceleyle veya düşüncesizce yapıldığını vurgular ve genellikle olumsuz bir anlam taşır.