Aile Danışmanı Nasıl Olunur?

Aile danışmanı nasıl olunur?

Aile danışmanı, bireyler ve çiftler arasındaki duygusal ilişkilerin daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesi adına tercih edilen danışmanlardır. Bu çerçevede aile danışmanları hem sorunları çözmede ve ilişkileri sağlam temeller üzerine inşa etmede aile danışmanlarının rolü büyük olacaktır. İkili ilişkilerde profesyonel destek sunmak adına gerekli bir çözüm olan aile danışmanlığı hizmetini vermek adına hangi koşulları yerine getirmek gerekir? İşte bütün merak ettikleriniz!

Aile danışmanı olmak için koşullar nelerdir?

Bir kimsenin ailelere danışmanlık hizmeti vermesi için öncelikli olarak bazı koşulları yerine getirmiş olması gerekmektedir. İşte bir profesyonelin aile danışmanlığına giden yolda mutlaka alması gereken eğitimler!

Psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, sosyal hizmet, çocuk gelişimi, sosyoloji, hemşirelik ya da tıp bölümlerinden mezun olmak,Aile danışmanlığı alanında master (yüksek lisans) yapmak,Aile danışmanlığı eğitimi alarak sertifika sahibi olmak.

Tüm bu koşulları yerine getiren adayların aile danışmanlığı yapması mümkündür. Ancak bu koşulları yerine getirmek tek başına yeterli olmayacaktır. Bu nedenle kişisel özellikleri titiz bir şekilde değerlendirmeye başlamanız her şeyden önemlidir.

Aile danışmanlığı için hangi özelliklere sahip olmak gerekir?

Bir kimsenin aile danışmanı olarak çalışma yürütmesi adına en önemli husus kişisel özelliklerdir. Çünkü kişisel özellikleri yeterli olmayan bir kimse için aile danışmanlığında başarıyı yakalamak çok mümkün olmayacaktır.

Empati kurabilmek,Çözüm odaklı olmak,Hoşgörülü olmak,Farklılıklara karşı saygı göstermek,İnsan ilişkilerinde başarı,Sabırlı olmak.

Tüm bu özelliklere sahip bir aile danışmanı sadece başarılı hizmet vermeyecektir. Aynı zamanda kendisinden destek talep eden herkesin ihtiyaçlarına uygun bir çözüm sunmayı da başaracaktır. Siz de bir aile danışmanı olmak istiyorsanız söz konusu özelliklere sahip olduğunuzdan emin olmalısınız. Böylelikle daha kaliteli bir deneyim elde edebileceğinizi bilmelisiniz.

Aile danışmanlığının zorlukları Nelerdir?

Danışmanlık hizmeti vererek kaliteli bir çözüm üretmek isteyen biriyseniz mesleğin zorluklarının da farkına varmanız gerekir. Yorucu iş temposu, sürekli olarak insanlarla ilişki halinde olmak, psikolojik etkiler ve meslekte ilerlemenin zorlu olması. Tüm bunları düşündüğümüzde gerçekten bu işe hazır olduğunuzdan emin olmanız gerekir.

GEDİKSEM NE YAPIYOR?

e-Devlet ve Üniversite Onaylı Sertifikalar kariyerinizde sizi bir adım öne taşımaktadır. Üniversite Güvencesi İle İhtiyacınız Olan Güncel İçerikler burada!

GEDİKSEM NE YAPIYOR?

Üniversite onaylı ve e-Devlet'te sorgulanabilir sertifikalı eğitimler ile size destek oluyoruz. Resmi ve geçerli sertifikalar ile kariyerinize yön verin!