Aile Danışmanlığı Eğitimi Sonrası Mezunlar Nerede Çalışabilir?

Aile danışmanlığı eğitimi sonrası mezunlar, genellikle özel danışmanlık merkezlerinde, kadın ve aile hizmetlerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, aile ve çocuk mahkemelerinde (bilirkişi olarak), belediyelerin ilgili birimlerinde, Çocuk Esirgeme, Kızılay ve sivil toplum kuruluşlarında görev alabilirler. Ayrıca, uygun koşulları sağladıkları takdirde kendi danışmanlık merkezlerini açma imkanına da sahiptirler. Bu çeşitlilik, aile danışmanlığı eğitiminin mezunlarına geniş bir kariyer yolu sunmaktadır​​.

Ayrıca mezunlar; Bakanlıkların İl Müdürlükleri, Kadın ve Aile Sağlığı Merkezleri, Rehabilitasyon Merkezleri, Aile Mahkemeleri, Kurumsal firmaların bünyesinde bulundurduğu Aile Danışmanlık Birimlerinde, Özel Kliniklerde, Çocuk Esirgeme Kurumlarında, Psikolojik Destek Sağlayan Kurum ve Kuruluşlarda Aile Danışmanı olarak çalışabilmektedirler.

Türkiye'nin En Geniş Kapsamlı (1000+ saatlik geniş içeriğe sahip) Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı Hakkında Detaylı İnceleme ve Başvuru İşlemleri İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.