Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Aile Danışmanlığı Sertifikası İle Neler Yapılabilir

Aile danışmanlığı sertifikası, aile danışmanlarına, ailelerin sorunlarına müdahale etmek, aile içi iletişimi geliştirmek ve aile üyelerinin birbirleriyle sağlıklı bir şekilde ilişki kurmalarını sağlamak gibi konularda bilgi ve beceri kazandıklarını gösterir. Aile danışmanlığı sertifikası sahibi olan kişiler, bu alanda çalışma imkanı bulabilirler. Aile danışmanları, özellikle evlilik, boşanma, çocuk yetiştirme, bağımlılık, depresyon, kaygı gibi sorunları olan ailelerle çalışırlar.

Aile danışmanları, aile üyelerine danışmanlık yaparak, sorunları anlamalarına, çözüm yolları bulmalarına ve birbirleriyle sağlıklı bir şekilde iletişim kurmalarına yardımcı olurlar. Aile danışmanlığı sertifikası sahibi olanlar, özel veya devlet kurumlarında, aile danışmanı olarak çalışabilirler. Ayrıca, kendi işlerini kurarak, özel danışmanlık ofisleri açabilirler. Aile danışmanları ayrıca, okullarda, hastanelerde, sosyal hizmet kurumlarında ve adli tıp merkezlerinde de çalışabilirler.

Aile danışmanlığı sertifikası sahibi olanlar, aile danışmanlığı alanında sürekli eğitimler alarak, bilgi ve becerilerini güncel tutabilirler. Aile danışmanları, mesleklerinde başarılı olmak için, iyi iletişim becerilerine, empati yeteneğine, problem çözme ve karar verme becerilerine sahip olmalıdırlar.

NE YAPIYOR ?