Akdeniz ve Yakınçağ Araştırmaları Yüksek Lisans Programı

Akdeniz ve yakınçağ araştırmaları bölümü, Akdeniz bölgesinde yaşayan toplumların tarihi, kültürü, sosyal yapısı, ekonomisi ve politikası gibi konuların incelendiği bir bölümdür. Bu bölümde, Akdeniz bölgesinde yaşayan toplumların antik dönemlerden günümüze kadar olan tarihi, Akdeniz bölgesinde yaşayan toplumların kültürleri, Akdeniz bölgesinde yaşayan toplumların sosyal yapıları, Akdeniz bölgesinde yaşayan toplumların ekonomik yapıları ve Akdeniz bölgesinde yaşayan toplumların politikaları gibi konulara değinilebilir. Akdeniz yeni ve yakınçağ araştırmaları bölümü, Akdeniz bölgesinde yaşayan toplumlar hakkında çalışmak isteyen herhangi bir kişi için uygun olabilir. Bu bölümde öğrenciler, Akdeniz bölgesinde yaşayan toplumlar hakkında bilgi edinerek, Akdeniz bölgesinde yaşayan toplumların tarihini, kültürlerini, sosyal yapılarını, ekonomik yapılarını ve politikalarını çalışabilirler.