Akordeon Olmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Akordeon Olmak" deyimi, Türkçede bir kişinin farklı durumlar veya kişiler karşısında sürekli olarak fikrini değiştirmesi, tutarsız davranması veya kolayca etkilenip başkalarının isteklerine göre şekil alması anlamına gelir. Bu ifade, bir akordeonun nasıl esnek bir yapıya sahipse ve nasıl çeşitli şekiller alabiliyorsa, o kişinin de benzer şekilde esnek ve değişken bir tutum sergilediğini ifade eder. Genellikle, kişinin kararsızlığını veya çevresine kolayca uyum sağlama eğilimini vurgulamak için kullanılır.