Kaçmaktan Kovalamaya Vakit Olmamak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Kaçmaktan kovalamaya vakit olmamak" deyimi, genellikle sürekli bir engelle ya da tehditle karşı karşıya kalındığında, durumun üstesinden gelmek için gerekli hamleyi yapmaya fırsat bulunamadığını ifade etmek için kullanılır. Kişi veya grup, sürekli bir savunma ya da kaçış hali içinde olduğundan, inisiyatif alıp saldırgan veya aktif bir rol almaya zamanı olmadığını belirtir. Özellikle yoğun baskı altında ya da sürekli bir sorunla uğraşmak zorunda kalanlar için kullanılır.