Havanda Su Dövmek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Havanda Su Dövmek" tamamen farklı bir durumu ifade eder. Bu deyim, bir işin boş, faydasız veya sonuçsuz olduğunu belirtmek için kullanılır. Gerçekte havanda su dövmenin bir işe yaramaması gibi, kişinin yaptığı çabanın da boşa gideceğini vurgular. Yapılan işin verimsiz, etkisiz veya anlamsız olduğu durumlarda bu ifade kullanılır. Mesela, birine defalarca öğüt verip o kişinin hiçbir değişiklik göstermemesi durumunda yapılan çaba için "havanda su dövmek" tabiri kullanılabilir. Bu deyim, genellikle kişinin emeğinin ve zamanının boşa harcandığını anlatmak için kullanılır.