Amasya Gölge Oyunları Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

Amasya Gölge Oyunları Sertifikalı Eğitim Programı, geleneksel Türk gölge oyunu sanatının tarihçesi, teknikleri ve uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için tasarlanmış bir eğitim programıdır. Bu eğitim programı, Türkiye'de birçok üniversitede ve kültür merkezinde düzenlenmektedir. Amasya'da da bu eğitim programı, ilgilenenler için sunulmaktadır.

Eğitim programı, Türk gölge oyununun tarihini ve kültürel önemini, karakter ve dekor yapımı tekniklerini, oyun yapımı sürecini, performans becerilerini ve diğer konuları kapsamaktadır. Eğitim boyunca, katılımcılar gölge oyunu malzemeleriyle çalışacak, çeşitli gölge oyunları performansları sergileyecek ve geleneksel gölge oyunu sanatını daha iyi anlamak için önemli deneyimler edineceklerdir.