Amasya Oyun Terapisi Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

Amasya Oyun Terapisi Sertifikalı Eğitim Programı, bireylerin duygusal ve zihinsel sağlıklarını geliştirmek için oyunları kullanarak terapi uygulamaları öğreten bir eğitim programıdır. Oyun terapisi, özellikle çocuklarda, problem çözme becerilerini geliştirir, özgüveni artırır ve sosyal etkileşimi geliştirir. Ayrıca, stresi azaltır, kaygıyı azaltır ve duygusal iyileşmeyi destekler. Bu eğitim programı, katılımcılara oyun terapisi tekniklerini ve yöntemlerini öğretir ve çocuklarla ve yetişkinlerle çalışırken nasıl kullanacaklarını öğrenmelerine yardımcı olur.

Eğitim programı, oyun terapisi ile ilgili temel kavramlar, terapi odası tasarımı ve materyalleri, değerlendirme ve teşhis yöntemleri, terapi oturumları, grup terapisi ve aile terapisi konularını içerir. Katılımcılar, oyun terapisi tekniklerini uygulamak için gerekli olan etik ilkeler, sınırlar ve özellikleri de öğrenirler. Amasya Oyun Terapisi Sertifikalı Eğitim Programı, psikolojik danışmanlar, sosyal hizmet uzmanları, öğretmenler ve diğer sağlık profesyonelleri için faydalı bir eğitim programıdır.