Ayaklar Altında Kalmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Ayaklar altında kalmak" ise, bir kişinin gözden düşmesi, aşağılanması veya hor görülmesi durumlarını ifade eder. Toplumsal statü veya itibar kaybına uğramak, insanlar tarafından değersiz görülmek ya da kötü muamele görmek anlamında kullanılan bir deyimdir. Özellikle, bir kişinin ya da bir grup insanın diğerleri tarafından aşağılanarak itibarsızlaştırılması gibi durumlar için kullanılır. Mesela, toplum içinde saygı görmesi gereken bir kişinin, saygısız ve kötü muamelelere maruz kalması "ayaklar altında kalmak" olarak nitelendirilebilir.