Ayıyı Vurmadan Postunu Satmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Ayıyı vurmadan postunu satmak" deyimi, bir işin sonucunu henüz kesinleşmeden, iş tamamlanmadan o işten elde edilecek kazancı hesap etmek veya ona göre planlar yapmak anlamında kullanılır. Özellikle henüz emin olunmayan, garantisi olmayan durumlarda kullanılan bu deyim, erken ve aşırı güvenin risklerine dikkat çekmek için sıklıkla başvurulan bir ifadedir. Bu deyim, bir kişinin başarıyı garantilemeden önce fazla iyimser davrandığını ve bunun risklerini göz ardı ettiğini belirtmek için kullanılır.