Azara Düşmek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Azara düşmek" ise, genellikle bir zorlukla veya sıkıntıyla karşı karşıya kalmak anlamında kullanılan bir ifadedir. Bu deyim, kişinin beklenmedik bir şekilde kötü bir durumla yüzleşmesini, bir sorunla karşılaşmasını veya talihsiz bir olayın içine düşmesini anlatır. Mesela, finansal bir krizde zarar gören bir işletmenin "azara düştüğü" veya bir dedikodu yüzünden toplum içinde itibarı zedelenen bir kişinin "azara düştüğü" söylenebilir. Deyim, genel olarak, kişinin kendi hatası olmayan veya kendi kontrolü dışındaki olaylar sonucunda uğradığı sıkıntıları dile getirir. Ayrıca, bu durumun kişiye yalnızca geçici bir rahatsızlık değil, uzun süreli veya ciddi bir zarar verebileceği anlamına da gelebilir.