Masraftan Kaçmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Masraftan kaçmak", Türkçede genellikle ekonomik olarak bir konuda gerekli harcamaları yapmaktan kaçınma, para harcamamayı tercih etme veya masrafları en aza indirme çabası anlamına gelir. Bu deyim, maliyetlerden kaçınarak tasarruf etmeye çalışan kişiler için kullanılır. Örneğin, bir işletme sahibinin iş yerindeki gerekli onarımları yapmamak için elinden geleni yapması ya da bir bireyin lüks harcamalardan kaçınarak mütevazı yaşamayı tercih etmesi "masraftan kaçmak" olarak ifade edilebilir.