Balıkesir 5 S İş Yeri Organizasyonu Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

Balıkesir 5S İş Yeri Organizasyonu Sertifikalı Eğitim Programı, iş yerlerinde verimliliği artırmak, maliyetleri düşürmek ve çalışma ortamını düzenlemek için kullanılan bir yöntemdir. 5S'in açılımı, Japonca kelimelerden oluşmaktadır ve aşağıdaki adımları içermektedir: Seiri (ayıklama): Gereksiz eşyaları ayıklamak ve sadece ihtiyaç duyulanları saklamak. Seiton (düzenleme): İş yerindeki eşyaları düzenli ve kolay erişilebilir bir şekilde saklamak. Seiso (temizleme): İş yerini temiz ve düzenli tutmak, düzenli bakım yapmak. Seiketsu (standartlaştırma): İş yerindeki süreçleri standartlaştırmak, herkesin aynı şekilde çalışmasını sağlamak. Shitsuke (disiplin): Yöntemi sürekli uygulamak ve geliştirmek. Bu eğitim programı, 5S yöntemini uygulayarak iş yerindeki verimliliği artırmak ve atıkları azaltmak için gereken becerileri öğretir. Eğitim sonunda katılımcılara sertifika verilir.