Balıkesir Bilgi Güvenliği Sorumlusu Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

Balıkesir Bilgi Güvenliği Sorumlusu Sertifikalı Eğitim Programı, bilgi güvenliği alanında faaliyet gösteren kişilerin bilgi güvenliği yönetim sistemi (BGYS) konusunda bilgi ve becerilerini geliştirmelerine yardımcı olan bir eğitim programıdır. Bu eğitim programı, bilgi güvenliği sorumlularının iş yükünü azaltmak, risk yönetimini etkin hale getirmek, veri güvenliği ve gizliliğini sağlamak gibi hedefleri yerine getirmelerine yardımcı olmayı amaçlar.

Eğitim programı, ISO/IEC 27001:2013 standardı gibi uluslararası kabul görmüş standartlar, bilgi güvenliği yönetim sistemi temelleri, risk yönetimi, güvenlik uygulamaları ve teknolojileri, mevzuat ve uyumluluk gereksinimleri gibi konuları kapsar. Eğitim süresi ve kapsamı değişebilir, fakat genellikle 3-5 gün arasında değişen bir süre boyunca uygulanır. Eğitim sonunda başarılı olan katılımcılara sertifika verilir.