Batı Dilleri ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı

Batı Dilleri ve Edebiyatı (Western Languages and Literatures) yükseklisans programı, öğrencilerin İngiliz dilini ve edebiyatını inceleyerek geliştirmeyi amaçlar. Bu program, öğrencilere İngiliz dilinin grameri, dilbilgisi ve dil yapısı hakkında bilgi verir. Program ayrıca İngiliz dilinin tarihine ve İngilizce yazılmış eserlerin yapısına ilişkin bilgi de verir. Öğrenciler, İngiliz dilinde yazılmış eserlerin anlamlarını ve anlatım tarzlarını çözmeyi öğrenirler. Program ayrıca öğrencilere İngiliz dilinde yazı yazma ve dil becerilerini geliştirme fırsatı da sunar. Yükseklisans programı genellikle 2 yıl sürer ve öğrenciler çeşitli seçmeli dersler alırlar. Bu programı tamamlamak için öğrenciler genellikle bir tez çalışması yaparlar ve bu tez çalışmasını sunarlar.