Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Kamu Politikası ve İşletmeciliği Yüksek Lisans Programı Nedir

Kamu Politikası ve İşletmeciliği Yüksek Lisans Programı

Kamu politikası ve işletmeciliği yüksek lisans programı, öğrencilerine Kamu yönetimi ve yönetim ilkeleri hakkında eğitim verir. Program ayrıca, Kamu sektöründe işletmecilik ve yönetim ilkelerini inceleyen bir bölüm de içerir. Bu program, öğrencilere Kamu sektöründe işletmecilik faaliyetlerini yönetme, Kamu sektöründe işletmelerin finansal yönetimini anlama ve Kamu sektöründe işletmelerin verimliliğini artırma gibi konularda bilgi ve beceriler kazandırmayı amaçlar.

Program, genellikle bir yıl sürer ve yüksek lisans diploması verir. Programın içeriği, farklı üniversitelerde farklılık gösterebilir, ancak genellikle aşağıdaki türden dersleri içerir:

Kamu yönetimi ve yönetim ilkeleri,

Kamu sektöründe işletmecilik,

Kamu sektöründe finansal yönetim,

Kamu sektöründe işletmelerin verimliliği,

Kamu sektöründe yönetim stratejileri

Bu programın katılımcıları genellikle Kamu sektöründe çalışan ya da Kamu sektörüne ilgi duyan öğrencilerdir. Programın tamamlanmasının ardından, öğrenciler genellikle Kamu sektöründe yönetici, işletmeci ya da danışman gibi pozisyonlara atanabilirler.

NE YAPIYOR ?