Batı Sanatları ve Çağdaş Sanat Doktora Programı Nedir

Batı Sanatları ve Çağdaş Sanat Doktora Programı

Batı sanatları, Avrupa ve Amerika kültürlerine özgü olan resim, heykel, tiyatro, sinema, müzik, dans, fotoğrafçılık, grafik tasarım gibi sanat dallarını kapsar. Bu sanat dalları, genellikle doğu kültürlerinden farklı olarak, yüzyıllar içinde batı toplumlarının kültürel, sosyal, ekonomik ve politik değişimlerine paralel olarak gelişmişlerdir.

Çağdaş sanat, genellikle 20. yüzyıldan itibaren ortaya çıkan ve günümüzde de süregelen sanat akımlarını kapsar. Çağdaş sanat, batı sanatlarının geleneklerinden koparak, yeni anlatım ve ifade yöntemleri, malzemeler ve teknikler kullanarak yenilikçi bir şekilde yaratılır. Çağdaş sanatın çeşitli dalları arasında resim, heykel, fotoğrafçılık, sinema, tiyatro, dans, müzik ve yerleştirme gibi sanat türleri bulunur.