Biyoloji Anabilim Dalı/Genel Biyoloji Doktora Programı Nedir

Biyoloji Anabilim Dalı/Genel Biyoloji Doktora Programı

Genel biyoloji, canlıların yapısı, işleyişi, özellikleri ve evrimiyle ilgilenen bir bilim dalıdır. Genel biyoloji, biyoloji anabilim dalları arasında yer alır ve canlıların tüm özelliklerini kapsayan bir disiplindir. Genel biyoloji, canlıların çeşitli özelliklerini inceler ve canlıların nasıl yaşadığı, hangi koşullarda yaşayabildiği ve nasıl evrimleştiği gibi konulara da değinir.

Genel biyoloji, ayrıca, canlılar arasındaki ilişkileri inceler ve canlıların çevrelerindeki etkilerini araştırır. Genel biyoloji, biyoloji alanında temel bilgileri kapsayan bir disiplindir ve diğer biyoloji alt dallarına temel oluşturur.