Beslenme ve Gıda Bilimleri Yüksek Lisans Programı Maaşı

Beslenme ve Gıda Bilimleri

Beslenme ve Gıda Bilimleri bölümü, gıdaların yapıları, bileşenleri, işleme yöntemleri ve insan sağlığı üzerindeki etkileri konusunda eğitim veren bir bölümdür.

Bu bölümden mezun olanlar, gıda endüstrisi, sağlık sektörü, akademik dünya ve devlet kurumlarında birçok farklı pozisyonda çalışabilirler. Beslenme ve Gıda Bilimleri mezunları, çalıştıkları sektöre ve pozisyona göre farklı maaşlar alabilirler. Örneğin, gıda analisti olarak çalışan bir Beslenme ve Gıda Bilimleri mezunu, ortalama olarak 13.500-28.500 TL arasında bir maaş alabilir.

Gıda mühendisi olarak çalışan bir mezunun maaşı ise ortalama olarak 15.000-22.500 TL arasında olabilir. Gıda kalite kontrol uzmanları ise, ortalama olarak 22.000-30.000 TL arasında bir maaş alabilir. Ayrıca, Beslenme ve Gıda Bilimleri mezunları, üniversitelerde araştırma görevlisi veya öğretim görevlisi olarak çalışabilirler. Bu pozisyonlarda maaşlar, devlet ya da özel üniversiteye göre değişebilir.