Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Bilecik Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Eğitimi Nedir

Bilecik Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Eğitimi, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) olan çocukların eğitim ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış bir eğitim programıdır. DEHB, özellikle çocuklarda görülen bir nörolojik bozukluktur. Bu bozukluk, dikkat, davranış kontrolü ve hiperaktivite (aşırı hareketlilik) gibi işlevleri etkiler. Bu nedenle, DEHB olan çocuklar genellikle okulda öğrenme ve davranış sorunları yaşarlar. Bilecik DEHB eğitimi, öğrencilere özel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde özelleştirilmiş bir eğitim programı sunar. Bu program, öğrencilerin okulda başarılı olmalarını sağlamak için birçok farklı öğrenme stratejisi, davranış yönetimi teknikleri ve özel gereksinimleri karşılamak için destekleyici tedbirler içermektedir.

Eğitim, öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin katılımını içerir ve birçok farklı konuyu ele alır. Örneğin, öğrencilere zaman yönetimi, ödev tamamlama, dikkatini odaklama, problem çözme ve sosyal beceriler gibi konularda destek verilir. Velilere ise DEHB hakkında bilgilendirme ve çocuklarına nasıl yardımcı olacakları konusunda tavsiyeler verilir. Bilecik DEHB eğitimi, DEHB olan çocukların okul başarısını artırmak ve sosyal becerilerini geliştirmek için önemli bir araçtır. Bu eğitim programı, DEHB olan çocukların yaşamlarını daha verimli ve mutlu hale getirmelerine yardımcı olabilir.

NE YAPIYOR ?