Bilecik GMP İyi Üretim Uygulamaları Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

GMP (Good Manufacturing Practice) veya Türkçesi ile İyi Üretim Uygulamaları, ilaç, gıda, kozmetik gibi tüketici ürünlerinin üretimi, depolanması ve dağıtımında kalite ve güvenlik standartlarını belirleyen bir dizi kılavuz ve yönergeyi ifade eder. Bilecik GMP İyi Üretim Uygulamaları Sertifikalı Eğitim Programı ise, bu standartların nasıl uygulanacağını öğretmek ve işletmelerin GMP uyumlu hale gelmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış bir eğitim programıdır.

Eğitim, ürünlerin kalitesini ve güvenliğini artırmak, müşteri memnuniyetini sağlamak ve hukuki sorumlulukları yerine getirmek isteyen ilaç, gıda ve kozmetik endüstrisi çalışanları için önemlidir. Eğitim sonunda katılımcılara GMP sertifikası verilir.