Bilecik Toksikoloji Sertifikalı Eğitim Programı (Zehir Bilimi) Nedir

Bilecik Toksikoloji Sertifikalı Eğitim Programı, toksikolojinin temellerini, yöntemlerini ve uygulamalarını içeren bir eğitim programıdır. Toksikoloji, kimyasal, biyolojik veya fiziksel ajanların insanlar ve diğer organizmalar üzerindeki olumsuz etkilerini inceleyen bir bilim dalıdır.

Bu eğitim programı, zehirli maddelerin insan sağlığına etkilerini ve bunları tanımlamak, ölçmek ve yönetmek için kullanılan analitik yöntemleri öğrenmeyi amaçlar. Ayrıca, toksikoloji alanındaki son gelişmeleri ve toksikolojik risk değerlendirmesi ile ilgili uygulamaları da kapsar. Bu eğitim programı, toksikoloji alanında çalışanlar, sağlık uzmanları, eczacılar, çevre mühendisleri ve diğer ilgili mesleklerde çalışanlar için faydalı olabilir.