Bilecik Masal Anlatıcılığı ve Çocuk Resim Analizi Sertifikalı Eğitim Programı (Uygulayıcı Belge) Nedir

Masal Anlatıcılığı ve Çocuk Resim Analizi Sertifikalı Eğitim Programı, çocukların gelişimine katkıda bulunmak isteyen bireylerin, masal anlatıcılığı ve çocuk resim analizi konularında bilgi ve becerilerini artırmayı hedefleyen bir eğitim programıdır. Program, katılımcılara masal anlatımı teknikleri, çocukların yaş ve gelişim özelliklerine uygun masal seçimi, masal anlatımında dikkat edilmesi gereken noktalar ve çocukların masallarla ilgili düşüncelerinin analizi gibi konularda bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlamaktadır.

Ayrıca, program kapsamında çocukların çizimlerinin analizi de yer almaktadır. Katılımcılara, çocukların çizimleri ile ilgili bilimsel analiz yöntemleri ve çizimlerin çocukların gelişim sürecindeki önemi konusunda bilgi verilmektedir. Program sonunda katılımcılara Uygulayıcı Belgesi verilmektedir.