Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği Yüksek Lisans Programı

Bilgisayar bilimi ve mühendisliği yüksek lisans programı, bilgisayar sistemleri ve teknolojisi alanında uzmanlaşmayı hedefleyenler için tasarım edilmiş bir programdır. Bu program, bilgisayar sistemlerinin tasarımını, kurulumunu, yönetimini ve onarımını öğrenmeyi amaçlar. Programa katılan öğrenciler, bilgisayar donanımı ve yazılımı hakkında derin bilgi edinirler ve bu alanda mesleki uzmanlık kazanırlar. Program ayrıntılı olarak bilgisayar programlama dillerini, veri yapılarını, veri tabanları, işletim sistemlerini ve ağ sistemlerini kapsar. Yüksek lisans programının sonunda, öğrenciler bilgisayar sistemlerini tasarım edebilme, kurabilme, yönetebilme ve onarabilme becerilerine sahip olacaklardır.