Bilim ve toplum çalışmaları Doktora Programı Nedir

Bilim ve toplum çalışmaları Doktora Programı

Bilim ve toplum çalışmaları, bilimin toplum üzerindeki etkisini inceleyen bir bilim dalıdır. Bu alan, bilimin toplumda nasıl algılandığını, nasıl kullanıldığını ve nasıl yönetildiğini inceler. Bilim ve toplum çalışmaları, ayrıca bilimin toplum ve kültür üzerindeki etkisini de inceler ve bilimin toplumda nasıl yansıdığını araştırır. Bu alan, ayrıca bilimin etik, hukuk ve sosyal boyutlarını da inceler ve bu konuların nasıl yönetilebileceğini araştırır.