Bingöl Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitimi Nedir

Bingöl Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitimi, Bingöl ilindeki çocukların ruhsal ve duygusal sağlıklarını desteklemek amacıyla tasarlanmış bir eğitim programıdır. Bu eğitim programı, çocukların zorlu yaşam deneyimleriyle başa çıkmalarına, özgüvenlerinin artmasına, duygusal becerilerinin gelişmesine ve sorun çözme becerilerinin gelişmesine yardımcı olmayı hedefler. Oyun terapisi, çocukların zihinsel, duygusal ve sosyal sağlıklarını geliştirmek için oyunları kullanmayı amaçlayan bir tedavi yaklaşımıdır.

Bingöl Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitimi, bu yaklaşıma dayanarak, çocukların oyunları kullanarak duygusal problemlerini ifade etmelerine, sorunlarına çözüm bulmalarına ve kendilerine güvenmelerine yardımcı olacak becerileri kazandırmayı amaçlar. Eğitim programı, çocuk merkezli oyun terapisi tekniklerini kapsayan teorik ve uygulamalı derslerden oluşur. Katılımcılar, çocukların duygusal ihtiyaçlarına uygun oyunlar seçme, oyunları kullanma, çocukların duygusal ifadelerini anlama, çocuklarla etkili iletişim kurma ve çocukların güvenliği konularında eğitim alırlar.

Bingöl Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitimi, çocukların duygusal ve zihinsel sağlıklarının korunması ve geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlar. Ayrıca, eğitim programı, Bingöl ilindeki eğitimcilerin, sosyal hizmet uzmanlarının ve sağlık profesyonellerinin çocukların zihinsel sağlığına yönelik hizmetlerini iyileştirmelerine yardımcı olur.