Bingöl Çocuk ve Ergenlerde Psikolojik Sağlamlık Nedir

Bingöl Çocuk ve Ergenlerde Psikolojik Sağlamlık, Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen bir eğitim programıdır. Bu program, çocuk ve ergenlerin psikolojik sağlamlığını artırmaya yönelik olarak tasarlanmıştır. Psikolojik sağlamlık, bireylerin zorlu durumlarla karşılaştıklarında direnç göstermelerine ve olumsuz etkilere karşı koyabilmelerine olanak tanıyan bir kişisel özelliktir. Bu eğitim programı, çocuk ve ergenlerin psikolojik sağlamlıklarını artırmak için gerekli olan becerileri öğretir.

Eğitim programı, çocuk ve ergenlerde psikolojik sağlamlığın önemini vurgular ve psikolojik sağlamlıkla ilgili temel kavramlar, teoriler ve araştırmalar hakkında bilgi sağlar. Ayrıca, katılımcılara psikolojik sağlamlığı artırmak için kullanılabilecek stratejiler ve uygulamalar da öğretilir. Bingöl Çocuk ve

Ergenlerde Psikolojik Sağlamlık eğitim programı, özellikle çocuk ve ergenlerle çalışan psikologlar, öğretmenler, rehberlik uzmanları, sosyal hizmet uzmanları ve diğer ilgili meslek mensupları için faydalı olabilir. Bu eğitim programına katılanlar, çocuk ve ergenlerin psikolojik sağlamlıklarını artırmaya yönelik olarak daha etkili müdahaleler yapabilirler.