Bingöl Yetişkinlerde Bilişsel Davranışçı Terapi Uygulamaları Nedir

Bingöl Yetişkinlerde Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) uygulamaları, kişinin düşünce ve davranışları arasındaki ilişkiyi anlamasına ve negatif düşünceleri değiştirmesine yardımcı olan bir terapi yöntemidir. BDT, belirli bir problemin çözümüne odaklanan, kısa dönemli bir terapidir ve genellikle 12-16 seanslık bir programla tamamlanır. Bu terapi yöntemi, kişinin negatif düşüncelerini tanımasına, gerçekçi olmayan düşüncelerini fark etmesine ve daha olumlu düşüncelerle değiştirmesine yardımcı olur.

BDT ayrıca, kişinin olumsuz düşünceleri ve duyguları ile baş etme becerilerini geliştirmesine, problem çözme becerilerini arttırmasına ve olumlu davranış değişiklikleri yapmasına yardımcı olur. BDT uygulamaları, depresyon, anksiyete bozuklukları, panik atak, obsesif-kompulsif bozukluk, yeme bozuklukları, uyku bozuklukları, ilişki sorunları ve diğer psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. Terapi, bireysel veya grup seansları şeklinde uygulanabilir ve terapi süreci boyunca kişinin ilerlemesi takip edilerek, gerektiğinde tedavi planı güncellenir.