Bitlis P4C Kolaylaştırıcı Eğitimi Nedir

P4C (Philosophy for Children) Kolaylaştırıcı Eğitimi, öğretmenlerin ve eğitimcilerin çocukların felsefi düşünme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış bir eğitim programıdır. P4C, çocukların eleştirel düşünme, problem çözme, yargılama, iletişim ve işbirliği becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir yaklaşımdır. P4C Kolaylaştırıcı Eğitimi, öğretmenlere P4C yaklaşımının temellerini öğretir ve onları P4C oturumlarını etkili bir şekilde kolaylaştırmaya hazırlar. Eğitim, öğretmenlere P4C oturumlarını planlama, sorular hazırlama, felsefi düşünme becerilerinin öğretimi ve öğrenci katılımını yönetme gibi konularda bilgi ve beceri kazandırır.

P4C Kolaylaştırıcı Eğitimi, öğretmenlerin sınıflarında öğrencilerin eleştirel düşünme becerilerini geliştirmek için kullanabilecekleri felsefi soruları ve tartışma yöntemlerini öğretir. Bu eğitim, öğrencilerin felsefi sorulara cevap verirken yaratıcı ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmelerini sağlar. P4C Kolaylaştırıcı Eğitimi, öğretmenlerin sınıflarında demokratik ve işbirlikçi bir ortam yaratmalarına yardımcı olur. P4C oturumları, öğrencilerin farklı fikirler, değerler ve bakış açıları hakkında açık ve saygılı bir şekilde tartışmalarına olanak tanır. Bu sayede, öğrencilerin iletişim becerileri gelişir, empati kurma ve farklılıkları anlama konusunda daha duyarlı hale gelirler.

P4C Kolaylaştırıcı Eğitimi, öğretmenlerin sınıflarında öğrencilerin özgüvenlerini ve özsaygılarını artırmalarına da yardımcı olur. Öğrenciler, felsefi tartışmalar sayesinde kendilerini ifade etme ve düşüncelerini paylaşma fırsatı bulurlar. Bu sayede, öğrencilerin kendilerine olan güvenleri artar ve özsaygıları yükselir. P4C Kolaylaştırıcı Eğitimi, öğretmenlerin sınıflarında etkili bir öğrenme ortamı yaratmalarına da yardımcı olur. P4C oturumları, öğrencilerin kendi öğrenme süreçlerini yönetmelerine olanak tanır. Öğrenciler, felsefi sorulara