Bitlis ISO 19011 İç Tetkik Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

Bitlis ISO 19011 İç Tetkik Sertifikalı Eğitim Programı, işletmelerdeki yönetim sistemlerinin etkinliğini ve uygunluğunu değerlendirmek için kullanılan iç tetkik tekniklerini öğreten bir eğitim programıdır. ISO 19011 standardı, yönetim sistemleri için iç tetkikleri yönlendiren bir standarddır ve bu eğitim programı, bu standarda uygun şekilde iç tetkik yapabilme becerilerini öğretir.

Eğitim programı, iç tetkik sürecinin yönetimi, iç tetkik planlaması, tetkik faaliyetleri ve sonuçlarının raporlanması, iç tetkik sonuçlarına dayalı iyileştirme faaliyetleri ve iç tetkik sonuçlarının doğrulanması gibi konuları kapsar. Ayrıca, eğitim programı katılımcılarına, iç tetkiklerde kullanılan belge ve kayıtların hazırlanması ve yönetimi hakkında da bilgi verir.

Bitlis ISO 19011 İç Tetkik Sertifikalı Eğitim Programı, işletmelerin yönetim sistemlerinin sürekli olarak geliştirilmesine katkıda bulunur ve kalite yönetim sistemi, çevre yönetim sistemi, iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi, gıda güvenliği yönetim sistemi gibi farklı yönetim sistemlerine sahip işletmeler için uygundur. Eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılar, Bitlis ISO 19011 İç Tetkik Sertifikası alırlar ve bu sertifika, işletmelerde iç tetkik yapabilme becerilerine sahip olduklarını ve ISO 19011 standardına uygun şekilde iç tetkik yapabileceklerini gösterir.