Bitlis Öğrenme Güçlüğü Eğitimi Nedir

Öğrenme güçlüğü, öğrenme sürecinde bazı zorluklar yaşayan öğrencilerin karşılaştığı bir durumdur. Bu zorluklar, öğrenme becerilerinde eksiklikler, dikkat eksikliği ve hiperaktivite, bellek problemleri ve dil/ses/sözcük sorunları gibi farklı alanlarda olabilir. Bitlis Öğrenme Güçlüğü Eğitimi, öğrenme güçlüğü yaşayan öğrencilerin eğitiminde uzmanlaşmak isteyen öğretmenlere yönelik bir eğitim programıdır.

Eğitim, öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin öğrenme becerilerini geliştirmek, dikkat dağınıklığını kontrol etmek, dil ve okuma becerilerini geliştirmek ve özgüvenlerini artırmak için öğretmenlere teknikler ve stratejiler sunar. Eğitim programı, öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin öğrenme süreçlerinde destek olmak için gerekli bilgi ve becerileri öğretmenlere sağlar.