Biyokompozit Mühendisliği Doktora Programı Nedir

Biyokompozit Mühendisliği Doktora Programı

Biyokompozit mühendisliği, biyolojik ve yapay malzemelerin kombinasyonlarını kullanarak yeni malzeme sistemleri oluşturan bir mühendislik dalıdır. Biyokompozitler, çeşitli biyolojik malzemelerin yapay malzemelerle birleştirilmesiyle oluşturulur ve özellikle yüksek mukavemet, düşük ağırlık ve biyoüstünlük gibi özellikleri nedeniyle çok yönlü bir şekilde kullanılabilirler.

Biyokompozit mühendisliği, çeşitli alanlarda uygulanabilir. Örneğin, biyokompozitler tıp ve cerrahi alanında implant ve protezlerin yapımında, gıda mühendisliği alanında paketleme malzemelerinin üretiminde, ve makine mühendisliği alanında yüksek mukavemetli parçaların üretiminde kullanılabilir. Biyokompozit mühendisliği, biyokimya, moleküler biyoloji, malzeme bilimi ve mühendisliği gibi diğer bilim dalları ile de bağlantılıdır ve bu bilim dallarından yararlanılarak biyokompozitlerin üretimi ve kullanımı planlanır ve gerçekleştirilir.