HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Aile Danışmanı Olmak İçin Ne Gerekir?

Aile Danışmanı Olmak İçin Ne Gerekir?
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Aile danışmanı olmak i̇çin ne gerekir?

Aile danışmanı olmak isteyen kimselerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de eğitim şartıdır. Danışmanlık hizmeti vermek adına gerekli olan mezuniyet şartını yerine getirmek tek başına yeterli mi? Eğitim dışında dikkat edilmesi gereken başka hususlar var mı? İşte merak edilen bütün detaylar!

Aile danışmanlığı hizmeti vermek istiyorsanız öncelikli olarak lisans programlarından mezun olmanız gerekmektedir. Rehberlik, psikoloji, sosyoloji, tıp ya da hemşirelik dallarından birinde mezun olmalısınız. Bu mezuniyet tek başına yeterli değildir elbette. Mezuniyet sonrasında yök ya da meb’e bağlı kurumlar tarafından gerçekleştirilen sertifika programlarına katılmak gerekir. Sertifika programına katılarak sertifika aldıktan sonra aile danışmanlarının başarılı hizmet sunması mümkün olur.

Aile danışmanlarının taşıması gereken özellikler

Aile danışmanlığı hizmetlerini vermek isteyen bireylerin sertifika dışında bir seçenek olarak yüksek lisans yapması da söz konusudur. Çünkü aile danışmanlığı alanında yüksek lisans yapan kimseler başarılı bir şekilde danışmanlık hizmetleri sunabilmektedir. Ancak mezuniyet koşulunun yanı sıra kişisel özellikleri de dikkate almak gerekir. İşte bir aile danışmanının kişisel olarak taşıması gereken özellikler!

Etkin iletişim becerilerine sahip olmak,Mesleki anlamda etik kurallara uymak,Karmaşık sorunların tanımlanması ve çözümlenmesinde becerilere sahip olmak,Stres ve duygusal problemlerle başa çıkabilmek,İkna becerileri sayesinde başarı sergilemek,Gözlem becerileri sayesinde detayları dikkate alabilmek.

Yukarıdaki özelliklere sahip kimselerin mezuniyet faktörünü de dikkate alarak aile danışmanı olmaları mümkündür. Bu aşamada önemli olan sürecin nasıl işlediğinden haberdar olmaktır.

Aile danışmanı olma süreci

Aile danışmanı olmak isteyen kimseler için en önemli faktörlerden bir tanesi sürecin titiz bir şekilde değerlendirilmek zorunda olmasıdır. Böylelikle daha kaliteli bir deneyim yaşamak mümkün olur. Özellikle de mezuniyet şartının sağlanması ve sertifika alınması sonrasında gündeme gelen aile danışmanlık merkezi açmak için titiz değerlendirmeler yapmak gerekecektir. Bu çerçevede dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan bir tanesi de yönetmeliğe uygunluktur. Uygunluğun sağlanmaması halinde bir merkez açmak ve hizmet vermek pek mümkün olmayacaktır. Siz de bu konuda en önemli detayları dikkate alarak hareket etmelisiniz.