HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Aile Danışmanlığı Şartları Nelerdir?

Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Aile Danışmanlığı Şartları

Aile danışmanlığı, çiftlerin ve aile bireylerinin arasındaki problemlerin çözülmesi için danışmanlık hizmeti sunmaktır. Aile danışmanlığı danışanlar ile terapi seansını profesyonel bir şekilde gerçekleştirmektedir. Aile danışmanı olmak isteyen kişilerin ise bazı şartları taşımaları gerekmektedir. Bu noktada siz de aile danışmanı olmak istiyorsanız bahsedeceğimiz şartları karşılamalısınız. Peki, bu şartlar nelerdir? Şimdi gelin, tüm detayları hep birlikte inceleyelim.

1. İstek: Aile danışmanlığına başvuran ailelerin danışmanlık hizmetine ihtiyaç duymaları ve istekli olmaları gerekmektedir. Danışmanlık hizmeti, ailelerin sorunlarını çözmek için bir araçtır ancak ailelerin danışmanlık hizmetine inanmaları ve danışmanlık sürecinde işbirliği yapmaları gerekmektedir.
  2. Katılım: Aile danışmanlığı sürecinde, tüm aile bireylerinin katılımı önemlidir. Danışmanlık hizmeti, aile üyelerinin sorunları birlikte ele almalarını ve birbirlerine yardımcı olmalarını sağlar. Bu nedenle, tüm aile bireyleri danışmanlık sürecine katılmalıdır.
  3. Gizlilik: Aile danışmanlığı süreci, ailenin özel ve kişisel konularını ele alır. Bu nedenle, aile danışmanı tarafından sağlanan gizlilik ve güvenlik, ailelerin danışmanlık sürecinde rahat hissetmelerini sağlar.
  4. Güven: Aile danışmanları, ailelerin sorunlarını ele alırken tarafsız ve saygılı bir tutum sergilemelidir. Aile danışmanı, ailelerin güven duymasını sağlamalı ve her aile bireyinin görüşlerini dinlemeli ve saygı göstermelidir.
  5. Süreklilik: Aile danışmanlığı süreci, bir seans veya birkaç seansla tamamlanmaz. Danışmanlık hizmeti, sorunların çözümüne kadar sürekli bir süreçtir. Ailelerin danışmanlık sürecine düzenli olarak katılmaları ve belirli bir zaman aralığında devam etmeleri gerekmektedir.

Bu şartlar, aile danışmanlığı sürecinin etkili bir şekilde yürütülmesini sağlar ve ailelerin sorunlarını ele alırken olumlu sonuçlar almasına yardımcı olur.

Kimler Aile Danışmanı Olabilir?

Aile danışmanlığı, çiftler ve aileler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, çatışmaların çözümlenmesi ve aile üyelerinin kişisel gelişimlerinin desteklenmesi için profesyonel yardım sağlayan bir terapi şeklidir. Aile danışmanı olmak için genellikle aşağıdaki adımlar gereklidir:

1. Lisans veya sertifika programına kaydolmak: Aile danışmanları genellikle psikoloji, sosyal çalışma veya danışmanlık gibi ilgili alanda lisans veya sertifika programlarına kaydolurlar.
  2. Eğitim ve deneyim: Aile danışmanları, lisans veya sertifika programlarında teorik ve pratik eğitim alır. Ayrıca, klinik deneyim kazanmak için staj yaparlar. Lisans veya sertifika almak: Aile danışmanları, lisans veya sertifika programlarını tamamlayarak lisans veya sertifika alabilirler.
  3. Devam eden eğitim: Aile danışmanları, mesleki gelişimlerini sürdürmek için düzenli olarak eğitime devam ederler.

Aile danışmanı olmak isteyenlerin genellikle ilgili bir alanda lisans veya sertifika almaları gerektiği için, psikoloji, sosyal çalışma, danışmanlık veya ilgili bir alanda eğitim almış olmaları önerilir. Ayrıca, iyi iletişim, empati, sabır ve dürüstlük gibi kişisel özelliklere sahip olmak da aile danışmanlığı mesleğinde başarılı olmak için önemlidir.

Aile Danışmanı Nerelerde Çalışabilir?

Aile danışmanı eğitimi ile sertifika kazanan kişilerin çalışma alanları aşağıdaki gibidir.

1. Özel Danışmanlık Şirketleri: Aile danışmanları, özel danışmanlık şirketleri tarafından işe alınabilirler ve bireysel ya da grup seansları sunabilirler.
  2. Okullar: Aile danışmanları, okullarda çalışarak öğrenci, veli ve öğretmenlerin psikolojik ve duygusal sorunlarına yardımcı olabilirler.
  3. Hastaneler: Aile danışmanları, hastanelerde çalışarak hastaların ve ailelerinin hastalık ve yaralanma sonrası yaşadıkları zorluklara yardımcı olabilirler.
  4. Kamu Kurumları: Kamu kurumlarında çalışarak ailelerin psikolojik sağlığına yönelik hizmetler sunabilirler.
  5. Sosyal Hizmet Kuruluşları: Sosyal hizmet kuruluşlarında çalışarak ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olabilirler.

Aile Danışmanı Ne Yapar?

Aile ve çiftler arasında ki iletişim probleminin çözülebilmesi aile ve çift terapilerinin ilk amacıdır. Çünkü hemen her problemin en temelinde iletişimsizlik yer alır. Çiftlerin ve ailelerin yaşadıkları travmatik olaylar nedeni ile meydana gelen psikolojik problemlere müdahale edilmesi ve olaylar ile başa çıkabilme becerilerinin geliştirilmesi bu terapilerin bir diğer amacıdır. Kişilerin bakış açılarının değiştirilmesi ve problemlere farklı çerçevelerden bakılmasının sağlanması da aile ve çift terapilerinin son amacı olarak açıklanabilir.

Aile Danışmanlığı Eğitimi

Aile ve ikili ilişkilerinde problem yaşamakta olan herkes söz konusu terapi yönteminden yararlıkla faydalanabilmektedir. Aile terapisinin son derece geniş ve yaygın bir kullanım alanı bulunmaktadır. Tüm psikolojik ve psikiyatrik bozuklukların meydana gelmesi durumunda diğer yöntemler ile beraber kullanılabilmektedir. Bireyler çeşitli nedenlerden dolayı aile danışmanına başvurabilmektedir. Bu alanda hizmet vermek için ise aile danışmanlığı eğitimi alınmalıdır.