HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Diskalkuli Sertifikası

Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Diskalkuli sertifikası, diskalkuli (matematik öğrenme güçlüğü) konusunda uzmanlaşan kişilerin, diskalkuli ile ilgili testleri yorumlama ve diskalkuli olan kişilerin eğitim ihtiyaçlarına uygun olarak özel eğitim planları hazırlama becerilerini gösteren bir belgedir. Diskalkuli, matematikle ilgili güçlüklerin yanı sıra sayısal işlemler yaparken ortaya çıkan problemleri ifade eder.

Diskalkuli Sertifika Kazanımları

Diskalkuli sertifikası programları, diskalkuli tanısı ve diskalkuli olan bireylerin eğitim ihtiyaçları hakkında kapsamlı bir anlayış kazandırmayı amaçlar. Programlar, matematik öğrenme güçlükleri hakkında teorik bilgi, tanı yöntemleri, testlerin kullanımı ve test sonuçlarının yorumlanması, diskalkuli ile ilgili özel eğitim programları hazırlama, matematik öğrenme stratejileri, öğretmenler ve ebeveynler için danışmanlık hizmetleri ve diskalkuli olan bireylerin duygusal ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yaklaşımlar gibi konuları içerir.

Diskalkuli sertifikası programları, öğretmenler, psikologlar, özel eğitim uzmanları ve diğer ilgili meslek grupları için faydalıdır. Diskalkuli sertifikası sahibi olanlar, diskalkuli tanısı konan bireylerin eğitim ihtiyaçlarına uygun olarak özel eğitim programları hazırlayabilir, diskalkuli olan öğrencilerin matematik öğrenmelerine yardımcı olacak stratejileri geliştirebilir ve diskalkuli olan bireylerin duygusal ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yaklaşımlar sunabilirler.

Diskalkuli sertifikası programları, birçok üniversite ve eğitim kurumu tarafından sunulmaktadır. Programlar, genellikle sınıf içi eğitim, ödevler, testler ve stajlar gibi çeşitli öğrenme fırsatları sunar. Diskalkuli sertifikası programlarına katılanlar, diskalkuli hakkında daha derinlemesine bir anlayış kazanarak, diskalkuli olan bireylerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli becerileri öğrenirler. Diskalkuli sertifikası programlarına katılmak, matematik öğrenme güçlüğü olan öğrencilere daha etkili bir şekilde yardımcı olmak isteyen öğretmenler, psikologlar ve özel eğitim uzmanları için faydalı bir yoldur.