HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Elektrik ve Elektronik Bölümü Nedir

Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Elektrik ve Elektronik Bölümü Nedir

Elektrik ve elektronik bölümü, elektrik ve elektronik sistemlerinin tasarımı, üretimi, kurulumu ve bakımı ile ilgilenen bir mesleki alandır. Bu bölümde öğrenciler, elektrik ve elektronik sistemlerinin temel prensiplerini, tasarım kurallarını ve çalışma şekillerini öğrenirler. Elektrik ve elektronik bölümünde öğrenciler ayrıca, elektronik cihazların üretiminde kullanılan teknolojileri öğrenirler ve bu cihazların çalışma prensiplerini anlamaya çalışırlar.

Elektrik ve elektronik bölümünde öğrenciler, elektrik ve elektronik sistemlerin tasarımı, üretimi, kurulumu ve bakımı ile ilgili olarak çeşitli dersler alırlar. Bu dersler arasında elektrik devreleri, elektronik devreleri, elektronik sistemlerin tasarımı ve programlama gibi konular yer alır. Ayrıca, bu bölümde öğrenciler ayrıca elektrik ve elektronik sistemlerin kurulumu ve bakımı ile ilgili olarak çeşitli laboratuvar dersleri de alırlar. Bu dersler sayesinde öğrenciler elektrik ve elektronik sistemlerin çalışma prensiplerini daha iyi anlar ve bu sistemleri kurup bakımını yapabilecek becerilere sahip olurlar.