HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Engelliler İçin Gölge Öğreticilik Mezunları İçin Sertifikalar?

Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Engelliler için Gölge Öğreticilik veya Özel Eğitim alanında kariyer yapmayı planlayan mezunlar için belirli sertifikalar ve eğitimler önemli olabilir. Bu sertifikalar, mezunların özel eğitim öğrencileriyle çalışırken daha etkili olmalarına ve öğrencilere daha iyi destek sağlamalarına yardımcı olabilir. Bu alanda çalışmayı düşünen mezunlar aşağıdaki sertifikalara veya eğitimlere yönelebilirler:

İletişim Becerileri Geliştirme Sertifikalı Eğitim Programı: İletişim becerilerini güçlendirmeyi amaçlayan bir eğitim programını ifade eder. Bu program, katılımcılara etkili iletişim, sözlü ve yazılı iletişim becerileri, empati yeteneği ve iletişimdeki olumsuz alışkanlıkları aşma konularında rehberlik eder.

★ Program Hakkında Bilgi ve Başvuru İçin Tıklayınız. https://uzemigunsem.gedik.edu.tr/urunler/iletisim-becerileri-gelistirme-egitim-programi

Gölge Öğretmenlik Sertifika Programı: Öğretmenlik kariyerine adım atmaya hazırlanan veya öğretmenlerin becerilerini geliştirmeyi hedefleyen bir programdır. Bu program, katılımcıları sınıf yönetimi, öğrenci motivasyonu, ders planlama ve öğrenci değerlendirmesi gibi öğretmenlik becerileri konularında yetkinleştirmeyi amaçlar.

★ Program Hakkında Bilgi ve Başvuru İçin Tıklayınız. https://uzemigunsem.gedik.edu.tr/urunler/golge-ogretmenlik-sertifika-programi

İşletmelerde Afet, Risk ve Kriz Yönetimi Sertifika Programı: İşletmelerin afet, risk ve kriz durumlarına hazırlıklı olmalarını ve bu tür durumlarla başa çıkabilmelerini sağlamayı amaçlayan bir eğitim programını ifade eder. Bu program, işletmelerin kriz planları oluşturmasını, kriz iletişimi stratejileri geliştirmesini ve afetlere karşı hazırlıklı olmasını sağlayan konuları içerir.

★ Program Hakkında Bilgi ve Başvuru İçin Tıklayınız. https://uzemigunsem.gedik.edu.tr/urunler/isletmelerde-afet-risk-ve-kriz-yonetimi-sertifika-programi

Özel Eğitim Sertifikası: Bu sertifika, özel eğitim programlarını tasarlayabilme, özel eğitim öğrencilerinin ihtiyaçlarını değerlendirme ve uygun öğretim stratejilerini geliştirme konularında eğitim sağlar.

Özel Pedagog Sertifikası: Özel pedagog sertifikası, özel eğitim gereksinimleri olan çocuklarla çalışma konusunda eğitim verir ve öğrencilere bireysel öğrenme planları oluşturma yeteneği kazandırır.

Davranış Analizi ve Yönetimi Sertifikası: Bu sertifika, özel eğitim öğrencilerinin davranışlarını anlama ve yönetme konularında beceri sağlar.

Otomasyon ve İşlem Destek Sertifikası: Bu sertifika, özel eğitim öğrencileri için özelleştirilmiş otomasyon ve işlem destek çözümleri tasarlama ve uygulama konularında eğitim sağlar.

İşitme Cihazı Uzmanı Sertifikası: İşitme cihazı uzmanı sertifikası, işitme cihazlarına yönelik testler, uyarlama ve bakım konularında bilgi ve beceri sağlar.

Görme Engelliler için Eğitim Sertifikası: Bu sertifika, görme engelliler için özel öğretim teknikleri, Braille alfabesi ve rehberlik becerileri hakkında eğitim verir.

Özel Eğitim Teknolojisi Sertifikası: Özel eğitim teknolojisi sertifikası, özel eğitim öğrencileri için özelleştirilmiş teknoloji çözümleri ve uygulamaları hakkında bilgi sağlar.

Duyu Bütünleme Terapisi Sertifikası: Duyu bütünleme terapisi sertifikası, duyusal işlem bozukluğu olan öğrencilere yönelik terapi teknikleri konusunda eğitim verir.

Sertifika gereksinimleri ve mevcut sertifikasyonlar, ülke veya bölgeye göre değişebilir. Mezunlar, kariyer hedeflerine ve ilgi alanlarına göre hangi sertifikaların en uygun olduğunu değerlendirmelidirler. Ayrıca, yerel özel eğitim dernekleri ve mesleki eğitim kurumlarına danışarak resmi gereksinimleri öğrenmek önemlidir. Bu sertifikalar, mezunların özel eğitim öğrencileriyle çalışırken daha iyi hazırlıklı olmalarına yardımcı olabilir.