HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Nedir

Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Nedir
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Nedir

Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi (KSÇOT), kişilerin mevcut sorunlarını çözmek için 6-20 seans gibi kısa bir zaman diliminde yapılan bir terapi yöntemidir. Bu terapi yöntemi, kişilerin güçlü yönlerini ve kaynaklarını vurgulayan ve mümkün olan en kısa sürede sonuç almayı hedefleyen bir yaklaşımdır.

KSÇOT, müşterinin terapistle işbirliği yaparak, belirli bir soruna odaklanmasına ve sorunun çözümü için mümkün olan en kısa sürede çözümler geliştirmesine yardımcı olur. Terapi sırasında, müşteriler sorunlarını ve zorluklarını açıklarlar ve terapist, müşterinin hedefleri doğrultusunda hedefe yönelik bir planlama süreci yürütmelerine yardımcı olur.

KSÇOT'un bir diğer önemli özelliği, müşterinin çözümü bulmak için yalnızca geçmiş yaşam deneyimlerine değil, mevcut kaynaklarına da odaklanmasıdır. Bu yaklaşım, müşterilerin kendi kaynaklarını fark etmelerine, onları geliştirmelerine ve sorunlarının çözümü için kullanmalarına yardımcı olur.

KSÇOT, birçok farklı alanda kullanılabilir, örneğin psikolojik rahatsızlıklar, aile sorunları, bağımlılıklar, travma sonrası stres bozukluğu (TSSB), işyeri stresi, kaygı ve depresyon gibi konularda kullanılabilir. KSÇOT, bireysel ve grup terapisi gibi farklı terapi türlerinde uygulanabilir.