HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Tezsiz Yüksek Lisans Nedir

Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Tezsiz Yüksek Lisans

Tezsiz yüksek lisans, tez yazma zorunluluğu olmadan tamamlanan bir yüksek lisans programıdır. Bu programlarda öğrenciler, tez yazmak yerine belirli sayıda ders alarak öğrenimlerini tamamlarlar ve mezun olurlar.

Tezsiz yüksek lisans programları, özellikle çalışan veya meslek sahibi olan kişiler için daha uygun bir seçenek olabilir, çünkü tez yazımı genellikle zaman ve çaba gerektirir. Ancak, bu programlar tezli yüksek lisans programlarına göre daha az araştırmaya dayalı olduğu için, öğrenciler tezsiz yüksek lisans programı tamamladıklarında genellikle tezli yüksek lisans mezunlarından daha az akademik yeterliliğe sahip olabilirler.

Tezsiz yüksek lisans programları üniversitelerin bölümlerine göre farklılık gösterebilir, bu nedenle başvurmadan önce programın koşullarını ve gerekliliklerini dikkatlice incelemek önemlidir.