Bolu ISO 19011 İç Tetkik Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

Bolu ISO 19011 İç Tetkik sertifikalı eğitim programı, uluslararası kabul görmüş bir yönetim sistemleri denetim standardı olan ISO 19011:2018 standartına uygun olarak iç tetkik süreçlerini anlamak, uygulamak ve iç tetkikçi olarak görev almak isteyen profesyonelleri hedefleyen bir eğitim programını ifade eder. Bolu ISO 19011 İç Tetkik sertifikalı eğitim programı aşağıdaki konuları içerebilir: ISO 19011 Standartı: ISO 19011:2018 standartına genel bakış, standartın amacı, kapsamı ve gereklilikleri hakkında bilgi edinme.

İç Tetkik Prensipleri: İç tetkik prensipleri, denetim türleri ve yaklaşımları, denetim planlama, denetim programı ve denetim kaynakları gibi konuları öğrenme. Denetim Süreçleri: Denetim süreçleri, denetim planlama, denetim yapısı, denetim faaliyetleri, kayıtların tutulması, raporlama ve sonuç değerlendirmesi gibi konuları anlama. Denetim Becerileri: Denetim becerileri, denetim teknikleri, soru sorma, dinleme, değerlendirme ve raporlama gibi konuları öğrenme. İletişim ve Raporlama: Denetim sonuçlarının etkili bir şekilde iletişim kurma, raporlama, sonuç analizi ve geribildirim verme konularında beceriler geliştirme.

İç Tetkik Uygulamaları: ISO 19011 standartına uygun olarak iç tetkik uygulamaları, senaryo ve örnek olaylar üzerinden uygulamalı deneyim kazanma. Bolu ISO 19011 İç Tetkik sertifikalı eğitim programı, organizasyonların iç tetkik süreçlerini etkili bir şekilde yönetmek isteyen profesyoneller için uygulanabilir bir eğitim programıdır. Bu eğitim programını tamamlayan katılımcılar, ISO 19011 standartına uygun olarak iç tetkik süreçlerini planlama, uygulama, raporlama ve sonuç değerlendirmesi konusunda yetkinlik kazanabilirler ve organizasyonlarındaki iç tetkik süreçlerine değer katabilirler.