Bolu ISO 45001:2018 İş Sağlığı Ve Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi Nedir

Bolu ISO 45001:2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi, iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi standardı olan ISO 45001:2018'e uygun olarak, iş sağlığı ve güvenliği konularında bilgi ve beceri kazandırmayı hedefleyen bir eğitim programını ifade eder. Bu eğitim, iş sağlığı ve güvenliği alanında çalışanlar, yöneticiler, uzmanlar ve diğer ilgili personel için tasarlanmıştır. Bolu ISO 45001:2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi aşağıdaki konuları içerebilir: ISO 45001:2018 Standardı: ISO 45001:2018 standardının genel prensipleri, yapılan güncellemeler ve değişiklikler hakkında bilgi verme.

İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi: İş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi kavramları, temel bileşenleri, politika, hedefler, prosesler, dokümantasyon ve kayıtlar gibi konuları öğrenme. Risk Yönetimi: Risk yönetimi kavramı, risk analizi yöntemleri, risk değerlendirmesi, risk kontrolü, risk azaltma stratejileri gibi risk yönetimi konularını anlama. Yasal ve Diğer Gereklilikler: İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yasal ve diğer gerekliliklerin belirlenmesi, izlenmesi ve uyumluluğun sağlanması konularında bilgilendirme.

İSG Performansının Ölçülmesi ve İyileştirme: İSG performansının ölçülmesi, performans göstergeleri, hedeflerin belirlenmesi, denetimler, denetim sonuçlarının değerlendirilmesi, doğrulama ve doğrulamanın yönetimi, sürekli iyileştirme yaklaşımları gibi konuları anlama. İSG Dokümantasyonu ve Kayıtlar: İSG yönetim sistemi dokümantasyonu, doküman kontrolü, kayıt tutma gereklilikleri, dokümantasyon yönetim süreçleri gibi konuları öğrenme.

Eğitim ve Farkındalık: İş sağlığı ve güvenliği eğitimleri, farkındalık programları, personel eğitimi, farkındalık artırıcı faaliyetler gibi konularda bilgilendirme. Acil Durum Yönetimi: Acil durum planlaması, acil durum ekip ve planlarının oluşturulması, acil durum senaryoları ve tatbikatlar, acil durum sonrası değerlendirme gibi acil durum yönetimi konularını anlama.