Bulut Gibi Olmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Bulut gibi olmak" deyimi, Türkçede genellikle iki farklı anlamda kullanılır: Birincisi, kişinin içinde bulunduğu ruh halini ifade ederken, sürekli değişen, dengesiz ve öngörülemez duygular içinde olduğunu belirtmek için kullanılabilir. Örneğin, birinin çok mutlu olup aniden üzgüntüye dönmesi bu ifadeyle tanımlanabilir. İkinci olarak ise, özellikle bir kişinin bulunduğu ortamda varlığı fark edilmeyen, göze çarpmayan ya da önemsenmeyen biri olması anlamında da kullanılır. Bu durumda, kişi sanki orada olmasına rağmen hiçbir etkisi veya varlığı yokmuş gibi bir izlenim uyandırır.