Servi Boylu - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Servi boyunda" veya "servi boylu" ifadesi, genellikle çok uzun ve düzgün bir vücut yapısına sahip insanlar için kullanılır. Servi, yani servi ağacı, yani selvi ağacı, düzgün gövdesi ve yukarıya doğru uzayan ince yapısı ile bilinir ve bu ağacın adı, Türkçede ince ve uzun insanlar için bir benzetme olarak kullanılır. Edebiyat ve günlük konuşmada da kullanılan bu ifade, genel olarak estetik ve zarif bir vücut yapısını övmek için kullanılır ve bu kişilerin boyunun uzunluğu ile dikkat çektiğini vurgular.