Burdur ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi Nedir

Burdur ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi, bir işletmedeki bilgi varlıklarının güvenliğini sağlamak ve bu varlıkların gizliliğini, bütünlüğünü ve erişilebilirliğini korumak için ISO 27001 standardının uygulanmasını öğretmeyi amaçlayan bir eğitim programıdır. Eğitim programı, bilgi güvenliği yönetim sistemi (BGYS) kavramını tanıtarak başlar ve katılımcılara BGYS'nin kurulması, uygulanması, izlenmesi, muhafaza edilmesi ve sürekli iyileştirilmesi için gereken adımları öğretir. ISO 27001 standardının gereklilikleri ayrıntılı bir şekilde ele alınır ve bunların işletmelerde nasıl uygulanacağı ve yönetileceği anlatılır.

Eğitim programı, bilgi varlıklarının risk analizlerini yapmak, tehditleri ve zayıf noktaları belirlemek ve bu riskleri azaltmak için gerekli kontrolleri uygulamak gibi önemli konulara da odaklanır. Ayrıca, bilgi güvenliği ile ilgili yasal ve düzenleyici gereklilikler de ele alınır. Eğitim programının sonunda, katılımcılar ISO 27001 standardına uygun bir BGYS'nin kurulması, uygulanması, izlenmesi ve sürekli iyileştirilmesi için gereken bilgi ve becerilere sahip olacaklardır. Ayrıca, işletmenin bilgi varlıklarının güvenliğini sağlamak için gerekli kontrolleri seçme, uygulama ve yönetme konusunda yetkin olacaklardır.