Burdur P4C Kolaylaştırıcı Eğitimi Nedir

Burdur P4C (Philosophy for Children - Çocuklar için Felsefe) Kolaylaştırıcı Eğitimi, çocuklara felsefik düşünme becerilerini kazandırmak ve onları eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme, problem çözme ve etik değerlendirme gibi beceriler konusunda desteklemek amacıyla tasarlanmış bir eğitim programıdır. P4C, çocuklara düşüncelerini ifade etme, tartışma ve mantıklı argümanlar geliştirme becerileri kazandırarak, onları daha bağımsız, eleştirel ve etik değerlere duyarlı bireyler olarak yetiştirmeyi hedefler. Burdur P4C Kolaylaştırıcı Eğitimi, eğitimciler, öğretmenler, rehber öğretmenler, pedagoglar ve diğer ilgili profesyoneller için tasarlanmıştır.

Eğitim programı, P4C yöntemlerini ve tekniklerini öğretirken, çocukların felsefik düşünme süreçlerini nasıl yönlendireceklerini, çocukların düşüncelerini ifade etme ve tartışma becerilerini nasıl destekleyeceklerini ve etik değerlendirmeler yapmalarına nasıl yardımcı olacaklarını da öğretir. Burdur P4C Kolaylaştırıcı Eğitimi, katılımcılara P4C konusunda temel kavramları, felsefik beceri geliştirme yöntemlerini, soru sorma tekniklerini, tartışma ve argüman geliştirme becerilerini, grup yönetimi stratejilerini ve etik değerlendirmeler yapma süreçlerini öğretir. Katılımcılar, çocukların düşüncelerini ifade etme ve tartışma becerilerini geliştirmek için farklı yöntemler ve etkinlikler kullanmayı öğrenirler.

Aynı zamanda, çocukların eleştirel düşünme becerilerini ve etik değerlendirmelerini destekleyerek onların felsefi düşünme yeteneklerini güçlendirirler. Burdur P4C Kolaylaştırıcı Eğitimi, katılımcılara çocuklarla felsefi tartışma süreçlerini nasıl yönlendireceklerini, çocukların düşüncelerini ifade etmelerine nasıl yardımcı olacaklarını, çocukların felsefi sorular sorma ve mantıklı argümanlar geliştirme becerilerini nasıl destekleyeceklerini ve etik değerlendirmeler yapmalarına nasıl rehberlik edeceklerini öğretir. Eğitim programı, P4C'nin faydalarını ve uygulama alanlarını vurgular ve katılımcıları