Burdur Robotik Kodlama Sertifikalı Eğitim Programı (Uygulayıcı Belge) Nedir

Burdur Robotik Kodlama Sertifikalı Eğitim Programı (Uygulayıcı Belge), robotik ve kodlama alanlarında eğitim alarak, bu konuda uzmanlaşmak isteyenlere yönelik bir programdır. Bu program, robotik kodlama alanında bilgi ve beceri sahibi olmak isteyen eğitmenler, öğretmenler, mühendisler, teknoloji meraklıları ve diğer ilgili profesyonellere yöneliktir. Burdur Robotik Kodlama Sertifikalı Eğitim Programı aşağıdaki konuları içerebilir: Temel Robotik Kavramlar: Robotik alanının temel kavramları, robot türleri, robot bileşenleri, sensörler, motorlar ve diğer temel bileşenler hakkında bilgi sunabilir. Kodlama Temelleri: Temel kodlama kavramları, algoritma oluşturma, akış diyagramları, blok tabanlı kodlama dilleri, kodlama terminolojisi hakkında bilgi sunabilir.

Kodlama Dilleri ve Platformlar: Robotik kodlama için kullanılan yaygın kodlama dilleri ve platformlar, örnek olarak Scratch, Arduino, Python, Blockly gibi platformlar hakkında bilgi sunabilir. Robotik Uygulamalar: Robotik uygulamaların farklı alanları, örneğin robotik oyunlar, yarışmalar, otomasyon, drone kontrolü, ev otomasyonu gibi alanlar hakkında bilgi sunabilir. Robot Tasarımı ve Montajı: Robotik projeler için tasarım ve montaj süreçleri, robot bileşenlerinin montajı, robotik donanım seçimi ve kullanımı, robotik projelerin fiziksel tasarımı konusunda bilgi sunabilir. Kodlama ve Senkronizasyon: Kodlama teknikleri ve yöntemleri, robotik projelerde kodlama ve senkronizasyon süreçleri, sensör ve motor kontrolleri, kodlama hatalarının giderilmesi konusunda bilgi sunabilir.

Problem Çözme ve Yaratıcılık: Robotik projelerde problem çözme yaklaşımları, yaratıcı çözümler geliştirme, inovasyon ve yaratıcılık konusunda bilgi sunabilir. Uygulamalı Robotik Projeler: Katılımcıların kendi robotik projelerini tasarlama, kodlama ve uygulama süreçlerini deneyimlemelerine imkan tanıyan uygulamalı projeler, grup çalışmaları ve atölye çalışmaları konusunda bilgi sunabilir. Güvenlik ve Etik: Robotik projelerde güvenlik ve etik konuları, kullanıcı güvenliği, veri gizliliği, etik ilkeleri, yasal gereklilikler konusunda bilgi sunabilir.