Bursa P4C Kolaylaştırıcı Eğitimi Nedir

P4C (Philosophy for Children - Çocuklar İçin Felsefe) Kolaylaştırıcı Eğitimi, çocukların kendi fikirlerini oluşturabilmesi, eleştirel düşünebilmesi, mantıklı ve tutarlı argümanlar üretebilmesi, kendini ifade edebilmesi ve birbirlerinin fikirlerine saygı duyabilmesi gibi becerileri kazanmasına yardımcı olan bir eğitim programıdır. Bu eğitim programı, öğretmenlerin ve eğitimcilerin çocukları düşünmeye teşvik etmek ve onların düşünme becerilerini geliştirmek için kullanabilecekleri öğretim tekniklerini öğretir. Eğitim, P4C yöntemi ile yapılan felsefi tartışmaların nasıl yapılacağı, P4C'nin çocuklar üzerindeki etkisi ve P4C yönteminin nasıl uygulanacağı konularında bilgi verir.