Tüm Sertifika Programları

Çeşitli alanlarda uzmanlık kazanabileceğiniz sertifika programlarımızı keşfedin ve kariyerinize yeni bir yön verin.

Ücretsiz Seminerler

Farklı konularda bilgi sahibi olabileceğiniz ücretsiz seminerlerimize katılarak kendinizi geliştirin ve yeni perspektifler kazanın.

Cam Bilimi ve Teknolojisi Yüksek Lisans Programı Nedir

Cam Bilimi ve Teknolojisi Yüksek Lisans Programı

Cam Bilimi ve Teknolojisi Yüksek Lisans Programı, cam ve cam malzeme bilimleri konularını içeren bir yüksek lisans programıdır. Bu program, cam malzemesi ve üretim teknolojisi, cam maddesi ve ürünlerinin kimyasal, fiziksel ve mekanik özellikleri, cam malzemesi ile ilgili üretim yöntemleri ve teknolojileri, cam malzemesi üretiminde kullanılan makine ve ekipmanları, cam malzemesi üretiminde kullanılan malzemelerin seçimi ve kontrolü, cam malzemesi ürünlerinin tasarımı ve üretimi gibi konuları içerebilir. Bu programın amacı, cam malzemesi ve üretim teknolojisi alanında uzmanlaşmış mühendisler yetiştirmektir. Bu program genellikle mühendislik fakültesi veya endüstri mühendisliği bölümlerinde sunulur ve genellikle 2 yıl sürer.

NE YAPIYOR ?